اگر شما فردی هستید که تا به حال با ریزش مو یا ریزش شدید مو مواجه شده اید، به احتمال زیاد فردی در مقطعی مزوتراپی مو در کرج را توصیه کرده است. روشی که برای اولین بار در سال 1952 برای تسکین درد ایجاد شد، مزوتراپی مو اکنون برای از بین بردن چربی، کاهش سلولیت، محو شدن چین و چروک، سفت کردن ، برای درمان ریزش مو استفاده میشود. در ادامه عوارض مزوتراپی مو را در آلا کلینیک البرز بررسی میکنیم.
مزوتراپی مو چیست؟
در حقیقت میتوان گفت مزوتراپی مو یک فرایند درمانی میباشد که در این روش ویتامینها، مواد معدنی و کوکتلهای اسید آمینه مورد نیاز برای رشد مو به پوست سر تزریق میشود. روش درمان مزوتراپی اینگونه است که فولیکول های مو را تغذیه می کند در نتیجه موهای نازک را ضخیم کرده و ریزش مو را متوقف میکند و مو را تقویت میکند. هدف از این درمان بازگرداندن و افزایش میکروسیرکولاسیون در پوست سر، تامین مواد مغذی، کمک به تحریک فولیکول های مو و ترویج رشد مجدد مو است. مواد شیمیایی و ترکیبات زیر ممکن است رشد مو را تحریک کرده و تولید موهای جدید را تشویق کنند .
عوارض مزوتراپی مو
انجام مزوتراپی مو مثل دیگر امور پزشکی دارای یک سری عوارض جانبی میباشد. عوارض جانبی که بعد از فرایند مزوتراپی مو ممکن است رخ دهد اغلب کوتاه مدت هستند. همچنین بروز عوارض از شخصی به شخص دیگر متفاوت میباشد. بعضی از افراد هستند که هیچ عارضه ای را بعد از درمان تجربه نمی کنند. یکی از دلایلی که امکان عوارض را بعد از مزو بیشتر میکند داروهایی است که در حین فرایند مزوتراپی استفاده میشوند، این داروها میتوانند واکنش های آلرژیک در افراد ایجاد کنند. برای پیشگیری از واکنش های آلرژیک و واکنش پوستی میبایست از دارو در یک ناحیه کوچک از سطح پوست 24 ساعت پیش از مزوتراپی تست شود. عوارضی که پس از مزوتراپی ممکن است اتفاق بیفتد عبارت میباشند از:
- حالت تهوع
- استفراغ
- اسهال
- تورم پوست
- حساسیت پوست
- احساس خارش و سوزش روی پوست
- بثورات یا دانههای روی سطح پوست
- کبودی روی سطح پوست
واکنش هایی مثل بثورات پوستی و جوش بیشتر در افرادی که دارای پوست بسیار حساس هستند دیده شود. همچنین امکان دارد که اسکارهای تیره رنگ در ناحیه ی که فرایند مزوتراپی انجام شده دیده شود.
جهت کاهش این عوارض، امکان دارد که پزشک به شما توصیه کند که کرمهای دارویی را در آن ناحیه استفاده کنید، اما بهتر است که این موضوع را پزشک در میان بگذارید و از هر کرمی استفاده نکنید، زیرا ممکن است باعث تحریک شود. علاوه بر استفاده از کرمها، باید در چند روز اول بعد از عمل، لباسهای گشاد نیز بپوشید و از بازگشت فوری به فعالیتهای شدید مانند ورزشهای قلبی عروقی یا وزنهبرداری خودداری کنید. بسیار مهم است که توصیه های پزشک خود را برای از بین بردن سریع کبودی دنبال کنید، زیرا تا زمانی که کبودی از بین نرود، نمی توانید تحت درمان های مزوتراپی بعدی قرار بگیرید. اگر پس از فرایند مزوتراپی دچار عارضه هایی شدید و نگران هستید، بهتر است در اسرع وقت با پزشک تماس بگیرید و شرح حال خود را به پزشک بگویید تا از وضعیت خود مطمئن شوید.
چگونه میتوان عوارض مزوتراپی مو را کاهش داد؟
مواردی وجود دارد که باید بعد از مزوتراپی به آنها توجه کنید. بیمار نباید از داروهای رقیق کننده خون استفاده کند و باید تحت مزوتراپی قرار گیرد. همچنین، پس از درمان، برای حدود 10 تا 15 ساعت نباید آب به ناحیه تزریق بخورد. در دو روز اول پس از درمان، فرد نباید از نظر فیزیکی و آرایشی به خود فشار وارد کند. برای جلوگیری از عفونت نباید ناحیه تحت درمان را لمس کرد و قبل از دست زدن باید دست ها را بشویید. یکی دیگر از مواردی که برای کاهش عوارض باید در نطر گرفت این است که مزوتراپی مو باید توسط یک پزشک متخصص انجام شود.
آیا مزوتراپی گزینه مناسبی برای درمان ریزش مو است؟
این یکی از بهترین درمان های ارائه شده توسط کلینیکها است و برای تقویت رشد مو از طریق تحریک شیمیایی و مکانیکی انجام میشود. محلول از طریق تزریق به سر وارد می شود و کوکتل تزریق شده سرشار از مولتی ویتامین است که از ریزش مو جلوگیری می کند. این یکی از درمان های ایمن برای افزایش رشد مو است که می توان گفت از ایمن ترین و بهترین درمان ها میباشد.
مزوتراپی مو یک روشی است که امکان بازسازی مو را بدون استفاده از روش های جراحی فراهم می کند. مشکلات مو مانند آلوپسی، ریزش بیش از حد مو را درمان می کند. همچنین سبب رشد مو و کاهش شوره سر میگردد. ریزش مو به طور کلی ناشی از کمبودهای تغذیه ای، کمبود هورمون در اطراف فولیکول های مو، گردش خون ضعیف در پوست سر و کاهش DHT در مردان است. مزوتراپی نوعی فرایند درمان با هدف اصلاح مشکلاتی است که در بالا ذکر شد.