آیا لیزر موهای زائد سرطان زا است؟

03/02/2024
تاریخ آخرین بروزرسانی 1402/11/14
آیا لیزر موهای زائد سرطان زا است؟

آیا لیزر موهای زائد سرطان زا است؟ ارتباط لیزر و سرطان زا بودن آن یکی از مواردی است که در آلا کلینیک البرز به آن پرداخته‌ایم. 

آلا کلینیک البرز
آلا کلینیک البرز

آیا از لیزر موهای زائد خودداری کرده اید زیرا نگران این هستید که این لیزر باعث سرطان شود؟ آیا در دنیای زیبایی شناسی تازه وارد هستید و می خواهید قبل از تصمیم گیری در مورد درمان خود اطمینان حاصل کنید؟ سوالات شما معتبر است و فقط در صورتی باید لیزر موهای زائد را انجام دهید که 100% در مورد آن احساس راحتی کنید. در ادامه این مطلب به این سوال که آیا لیزر موهای زائد باعث سرطان می‌شود؟  چه خطرات و عوارضی دارد؟ برای چه افرادی ممنوع است ؟ و ... را بررسی می‌کنیم با آلا کلینیک البرز همراه باشید.

مرکز لیزر موهای زائد در کرج

آیا لیزر موهای زائد سبب سرطان می‌شود؟

هیچ استناد علمی که ثابت کند لیزر سبب سرطان می‌شود وجود ندارد. از آنجایی که لیزر از نور استفاده می کند، ممکن است از خود بپرسید که آیا اصلاً می تواند باعث سرطان پوست شود یا خیر؟ سرطان پوست با قرار گرفتن در معرض انواع گوناگونی از نورهای UV مرتبط است. قرار گرفتن در برابر اشعه ماوراء بنفش توسط نور مستقیم خورشید یا دیگر منابع نور مصنوعی مثل تخت های آفتاب می آید. که یک طول موج انرژی بالا بوده و می تواند سبب آسیب به مواد ژنتیکی داخل سلول های بدن شود. اگر DNA آسیب ببیند و ساختار آن تغییر کند، سلول های پوست ممکن است سرطانی شوند. اگرچه لیزر موهای زائد از انرژی نور استفاده می کند، اما هیچ گونه نور UV را شامل نمی شود. طول موجی که در لیزر استفاده می ‌شود انرژی بسیار کمتری دارد، در این صورت به مواد ژنتیکی داخل سلول‌های شما هیچگونه آسیبی وارد نمی‌کند. بدین معناست که خطر ابتلا به سرطان پوست  در فرایند لیزر موهای زائد افزایش پیدا نمی‌کند.

انجام لیزر چه خطرات و عوارضی دارد؟

خطرات و عوارض لیزر- آلا کلینیک البرز

به ندرت، لیزر موهای زائد می تواند منجر به عوارض جانبی شدیدتر ‌شود. اگر شما از لیزرهای خانگی استفاده می‌نمایید یا اگر به جایی برای لیزر مراجعه کنید که اپراتور فاقد گواهینامه باشد، خطر  عوارض برای شما افزایش می‌یابد.

عوارض نادر لیزر موهای زائد عبارتند از:

  • رشد بیش از حد مو در ناحیه لیزر شده : ممکن است این اثرات با ریزش مو پس از لیزر درمانی اشتباه گرفته شود.
  • تغییرات در بافت کلی پوست : اگر اخیراً به سولار رفته باشید، ممکن است در معرض خطر بیشتری باشید.
  • اثرات باقی مانده از زخم : این موضوع  بیشتر در اشخاصی که  پوستشان به آسانی در معرض آسیب است دیده می‌شود.
  • تاول زدن و یا پوسته پوسته شدن پوست ( کراتوز ) : این موضوع ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که در معرض آفتاب به مدت طولانی پس از لیزر باشید. 

این عوارض را اگر بعد از لیزر مشاهده کردید حتما با پزشک در میان بگذارید. اگرچه آنها بسیار غیر معمول هستند، اما آگاهی از آنها ایده خوبی است.

انجام لیزر موهای زائد برای چه کسانی ممنوع است؟

لیزر برای چه کسانی ممنوع است- آلا کلینیک البرز

لیزر به طور کلی آسیب وارد نمی‌کند که بخواهد منع شود اما برای برخی از افراد بهتر است که انجام نشود افرادی که ویژگی های زیر را داشته باشند بهتر است لیزر نکنند.

  •  اگر مبتلا به بیماری لوپوس هستید و یا بیماری دارید که به نور حساس است، چون لیزر با پالس نور انجام می‌شود.
  • اگر در حال مصرف ماینوکسیدیل جهت پرپشت شدن مو هستید. بهتر است که لیزر را به زمانی دیگر موکول کنید.
  • افرادی که دارای آکنه و اگزما هستند بهتر است لیزر نکنند  در صورتی مجاز به لیزر می‌باشند که بر روی زخم آن ها عفونتی وجود نداشته باشد.
  • بسیار نادر است که لیزر سبب ایجاد زخم و سوختگی شود. ولی افرادی که به کلوئید مبتلا هستند ممکن است لیزر پوست آن‌ها را بسوزاند و دچار گوشت اضافه شوند.
  • افرادی که مبتلا به بیماری های پوستی هستند حتما باید با تجویز پزشک فرایند لیزر درمانی را شروع کنند.
  •  افرادی که راکوتان مصرف می کنند نیز تا 6 ماه بعد از قطع کردن نمی‌توانند لیزر کنند.
  • اگر باردارید توصیه می‌شود که شکمم و ناحیه تناسلی را اصلا لیزر نکنید، استناد علمی در این باره وجود ندارد اما ممکن است سبب ایجاد استرس  در جنین شود.
  • اگر در جایی زخم عفونی دارید بهتر است که لیزر را در آن ناحیه انجام ندهید زیرا عفونت را پخش می‌کند.
  • اگر سولاریم رفته و یا حمام آفتاب گرفتید بهتر است لیزر نکنید.
  • اگر تبخال فعال دارید حتما با پزشک خود مشورت کنید.
  • اگر تتو دارید، در قسمت تتو شده نمی‌توانید لیزر انجام دهید.

آیا لیزر بر روی سیستم بدنی تاثیر میگذارد؟

به طور کلی لیزر بر روی سیستم بدنی تاثیر نمی‌گذارد، یکی از واکنش‌های آلرژی لیزر، حساس بودن پوست نسبت به نور است. هنگامی که پوست به اشعه و نور حساس باشد دچار تغییر ساختار پوست می‌گردد و این تغییر با دارو در پوست ایجاد شده است. این موضوع سبب می‌گردد که سیستم ایمنی بدن به دارو واکنش نشان بدهد و به دارو حمله کند که این موضوع سبب خارش و تورم در پوست می‌شود. 

برای انجام لیزر و دیگر خدمات زیبایی با الا کلینیک البرز در تماس باشید. 


Loading...

ارسال نظر

(اختیاری)
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید