اسلیو معده چیست؟

03/12/2024
تاریخ آخرین بروزرسانی 1403/09/13
اسلیو معده چیست؟

اضافه وزن و چاقی مشکلات بسیار زیادی را برای سلامت جسمی و حتی روحی فرد به همراه دارد. چاقی علاوه بر کاهش اعتماد به نفس افراد نسبت به ظاهر خود، می‌تواند بیماری‌های مختلفی همچون فشار خون، چربی خون، بیماری‌های قلبی و عروقی، بیماری‌های کبدی و … را با خود به همراه داشته و جان فرد را به خطر اندازد.

آلا کلینیک البرز
آلا کلینیک البرز

اضافه وزن و چاقی مشکلات بسیار زیادی را برای سلامت جسمی و حتی روحی فرد به همراه دارد. چاقی علاوه بر کاهش اعتماد به نفس افراد نسبت به ظاهر خود، می‌تواند بیماری‌های مختلفی همچون فشار خون، چربی خون، بیماری‌های قلبی و عروقی، بیماری‌های کبدی و … را با خود به همراه داشته و جان فرد را به خطر اندازد. به همین دلیل بسیاری از افرادی که با مشکل چاقی دست و پنجه نرم می‌کنند، به دنبال راه حل‌های موثر جهت کاهش وزن و بهبود کیفیت زندگی خود هستند. عمل اسلیو معده یکی از رایج‌ترین و کم‌خطرترین روش‌های جراحی چاقی است که در آن حجم معده را کاهش می‌دهند تا بدین صورت اشتهای فرد کم شده و سلامت عمومی او بهبود پیدا می‌کند. در این مطلب ما به معرفی جراحی اسلیو معده، نحوه انجام عمل اسلیو معده، عوارض جراحی اسلیو معده و چگونگی تغذیه فرد پس از جراحی اسلیو معده می‌پردازیم تا بتوانید با آگاهی کامل این روش جراحی را برای کاهش وزن خود انتخاب نمایید.

اسلیو معده چیست؟ چرا عمل اسلیو معده انجام می‌شود؟

اسلیو معده (Gastric sleeve surgery) نوعی جراحی لاغری است که در آن حجم معده را کوچک کرده و وزن فرد به اندازه چشم‌گیری کاهش پیدا می‌کند. در این عمل برخلاف بای‌پس معده، 75 تا 80 درصد معده جراحی شده و از شکم فرد خارج می‌شود؛ به همین دلیل این جراحی غیر قابل بازگشت است. هدف از انجام جراحی اسلیو معده، درمان چاقی مفرط و برطرف کردن بیماری‌های حاصل از چاقی می‌باشد. پس از جراحی فرد تنها می‌تواند مقدار اندکی مواد غذایی بخورد، به همین دلیل به سرعت سیر شده و وزن او کاهش پیدا می‌کند.

نحوه انجام جراحی اسلیو معده

فردی کاندید شده برای جراحی اسلیو معده، باید تحت بیهوشی عمومی قرار گیرد تا با روش لاپاراسکوپی جراحی شود. این روش یکی از ایمن‌ترین و کم‌عارضه‌ترین روش‌های جراحی است که فرد می‌تواند برای کاهش وزن خود انجام دهد. به طور کلی مراحل این روش جراحی شامل موارد زیر هستند:

1.    مرحله اول: فرد باید به کمک داروهای مخصوص، بیهوش شود.

2.    مرحله دوم: چندین برش بسیار کوچک در حد 1 تا 2 سانتی‌متر در سطح شکم ایجاد می‌شود.پس از آن کمی شکم را متسع می‌کنند تا دوربین لاپاراسکوپ به راحتی بتواند وارد شکم شود.

3.    مرحله سوم: دوربین لاپاراسکوپ، به تیم جراحی کمک می‌کند تا موضع عمل را خوبی مشاهده کنند. سپس سایر وسیله‌های جراحی به داخل بدن بیمار وارد می‌شوند. این وسایل و دستگاه‌ها بسیار باریک و ظریف هستند.

4.    مرحله چهارم: به وسیله این دستگاه‌ها بخشی از معده را برش داده و از بدن خارج می‌کنند.

5.    مرحله پنجم: بخش باقی‌مانده معده را منگنه کرده و از نظر نشت و خروج مواد بررسی می‌شود.

6.    مرحله ششم: در انتها تمامی تجهیزات و دستگاه‌ها را خارج کرده و جای برش‌ها را بخیه می‌زنند.

اسلیو معده برای چه افرادی مناسب است؟

افرادی که کاندید عمل اسلیو معده هستند، باید شاخص توده بدنی آن‌ها بیشتر از 40 باشد؛ یا به عبارت دیگر به چاقی مفرط دچار باشند. افرادی که به چاقی مفرط مبتلا هستند، امکان کاهش وزن خود با ورزش و رژیم غذایی سالم را ندارند. به همین دلیل بهترین راه برای این افراد، انجام جراحی اسلیو معده است که با کاهش حجم معده، مقدار مواد غذایی مصرفی آن‌ها تا حد زیادی کاهش پیدا کند. برای تشخیص آن که کدام فرد می‌تواند کاندیدای مناسبی برای انجام اسلیو معده باشد، افراد باید به پزشک مراجعه کرده و تحت آزمایش و بررسی‌های مختلف قرار گیرند. معیارهایی که جهت تعیین افراد واجد شرایط برای جراحی اسلیو معده مورد بررسی قرار می‌گیرند، شامل موارد زیر هستند:

●      شاخص توده بدنی بالاتر از 40

●      چاقی با اضافه وزن بیش از 45 کیلوگرم

●      ابتلا به بیماری‌های فشار خون بالا و دیابت

●      چاقی عصبی و روانی

●      عدم اعتیاد به دخانیات و مصرف الکل

اسلیو معده چه عوارضی را به همراه دارد؟

به طور کلی جراحی اسلیو معده يک روش نسبتا بی‌خطر است که احتمال مرگ و میر در آن کمتر از نیم‌درصد می‌باشد. اما این جراحی نیز همچون سایر عمل‌های جراحی در صورت عدم مراقبت و توجه، ممکن است با عوارض خاصی همراه باشد که این عوارض می‌توانند موقتی و یا دائمی باشند. از جمله عوارض جراحی اسلیو معده می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

●      خونریزی در زخم ناشی از عمل یا خونریزی داخلی بدن

●      لخته شدن خون یا ترومبوز ورید عمقی (DVT)

●      آمبولی ریوی در اثر انتقال لخته خون

●      نشت مایعات درون معده از جای بخیه زخم

●      انسداد معده

●      سوزش معده

●      کمبود ویتامین‌هایی که توسط معده تولید می‌شوند

اسلیو معده برای چه افرادی مناسب نیست؟

افراد مبتلا به رفلاکس معده، دارای عادات ریزه‌خوابی و پرخوری کاندیدای مناسبی برای جراحی اسلیو معده نخواهند بود. زیرا پس از انجام عمل همچنان به خوردن غذا با حجم بالا ادامه داده و حجم معده دوباره افزایش پیدا می‌کند و به دنبال آن اضافه وزن فرد باز می‌گردد.

مراقبت‌ها و تغذیه فرد پس از عمل اسلیو معده

رعایت نکات مراقبتی پس از عمل اسلیو معده تاثیر بسیار زیادی بر نتیجه این جراحی و احتمال بروز عوارض مختلف آن دارد. به همین دلیل پس از انجام جراحی اسلیو معده، حتما با پزشک خود مشورت کرده و نکات مهم مراقبتی را از ایشان بپرسید. در ادامه به بیان مراقبت‌های لازم پس از عمل اسلیو معده می‌پردازیم.

1.    مراقبت‌های هفته اول پس از عمل اسلیو معده: در هفته اول پس از جراحی، بیمار می‌تواند تنها نوشیدنی‌های رقیق بخورد بدون آنکه تکه‌ای از میوه، گوشت و … درون آن وجود داشته باشد. بدن بیمار به این شرایط عادت کرده و دچار سوزش نمی‌شود.

2.    مراقبت‌های هفته دوم پس از عمل اسلیو معده: در هفته دوم فرد می‌تواند برخی خوراکی‌ها همچون سوپ، اسموتی، شیر و آبمیوه‌های طبیعی را به هر میزان که می‌تواند مصرف نماید.

3.    مراقبت‌های هفته سوم و چهارم پس از عمل اسلیو معده: در هفته سوم و چهارم پس از جراحی، فرد می‌تواند در برنامه غذایی خود مواد غذایی له شده مانند پوره غذاها، سبزیجات، میوه‌ها و حتی پاستا له شده را مصرف نماید. در این مدت تعداد وعده‌های غذایی فرد باید از 3 به 6 وعده تغییر کرده و از تعداد قاشق کم (2 قاشق) شروع کند و کم کم میزان آن را افزایش دهد. همچنین می‌توان به تدریج غذاهای دارای پروتئین را به رژیم غذایی فرد اضافه کرد.

4.    مراقبت‌های هفته پنجم پس از عمل اسلیو معده: در این هفته رژیم غذایی فرد باید تغییر نموده و غذاهایی همچون گوشت چرخ کرده، انواع املت و سبزیجات را مصرف نماید. به طور کلی در هفته پنجم محدودیتی برای مصرف انواع غذای نرم وجود نداشته و تعداد وعده‌ها باید به 3 تا 4 وعده بدون هیچ میان‌وعده‌ای کاهش پیدا کند.

5.    مراقبت‌های هفته ششم پس از عمل اسلیو معده: پس از گذشتن 6 هفته از جراحی، فرد باید به رژیم غذایی پیش از عمل خود بازگردد؛ اما تنها نکته‌ای که باید رعایت شود، میزان کالری مصرفی است که نباید از 1000 تا 1200 کالری بیشتر شود. علاوه بر این، حتما باید 3 وعده غذایی ثابت میل شود.

هزینه عمل اسلیو معده چگونه محاسبه می‌شود؟

هزینه اسلیو معده بر اساس فاکتورهای مختلفی محاسبه می‌شود که شامل موارد زیر هستند:

●      نوع بیمارستان یا کلینیک

●      تجربه و تخصص جراح

●      موضعیت جغرافیایی کلینیک یا بیمارستان

●      هزینه‌های جانبی قبل و پس از عمل

●      نوع تجهیزات و روش انجام عمل

●      آزمایش‌ها و ارزیابی‌های لازم پیش از جراحی

به همین دلیل شما می‌توانید جهت اطلاع از هزینه جراحی توسط پزشکان آلا کلینیک البرز، با شماره‌های موجود در سایت تماس گرفته و اطلاعات لازم را از کارشناسان ما دریافت نمایید.

برای دریافت مشاوره جهت انجام عمل اسلیو معده به کجا مراجعه نماییم؟

در صورتی که قصد انجام جراحی اسلیو معده را دارید، بهترین کار این است که پیش از انجام هرگونه اقدامی، با افراد متخصص مشورت نموده و از اطلاعات دقیق و راهنمایی‌های این افراد بهره‌مند شوید. با توجه به این موضوع، ما به شما آلا کلینیک البرز را معرفی می‌کنیم که یکی از مراکز معتبر، مطمئن و بسیار پیشرفته است. آلا کلینیک البرز با داشتن تیمی تخصصی از پزشکان مجرب و با بهره‌گیری از تجهیزات پیشرفته، شما را در مسیر انتخاب روش اسلیو معده و کاهش وزن یاری رسانده و اطلاعات لازم را درباره این عمل لاغری در اختیار شما قرار می‌دهد. برای دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر می‌توانید به صورت حضوری به آلا کلینیک البرز مراجعه کرده و یا با شماره‌های موجود در سایت تماس بگیرید تا زمان مشاوره برای شما تعیین شود.


Loading...

ارسال نظر

(اختیاری)
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید