درمان زخم سوختگی با لیزر - دلایل، انواع و روش جلوگیری

10/11/2024
تاریخ آخرین بروزرسانی 1403/08/20
درمان زخم سوختگی با لیزر

زخم سوختگی یکی از عوارض خطرناک لیزر به شمار می‌رود که دلایل زیادی برای بروز این عارضه وجود دارد و می‌تواند آسیب‌های مختلفی به پوست وارد کند. این زخم‌ها بسته به شدت آسیب علائم و نشانه‌های متنوعی از خود نشان می‌دهند و به روش‌های مختلف درمان می‌شوند.

آلا کلینیک البرز
آلا کلینیک البرز

زخم سوختگی یکی از عوارض خطرناک لیزر به شمار می‌رود که دلایل زیادی برای بروز این عارضه وجود دارد و می‌تواند آسیب‌های مختلفی به پوست وارد کند. این زخم‌ها بسته به شدت آسیب علائم و نشانه‌های متنوعی از خود نشان می‌دهند و به روش‌های مختلف درمان می‌شوند. به همین دلیل شما ابتدا باید با دلایل ایجاد سوختگی با لیزر و علائم و نشانه‌های آن آشنا شوید و درجات سوختگی با لیزر را بشناسید تا به درمان زخم سوختگی با لیزر بپردازید.

چرا فرد دچار سوختگی با لیزر می‌شود؟

یکی از عوارض مهم لیزر موهای زائد، سوختگی پوست بدن است که می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. در ادامه به بررسی این دلایل با می‌پردازیم.

تماس داشتن پوست با لیزر برای مدت زمان طولانی

اصلی‌ترین دلیل ایجاد زخم سوختگی توسط لیزر، تماس داشتن پوست با اشعه لیزر برای مدت زمان طولانی است. تقریبا تمامی دستگاه‌های جدید با داشتن سیستم کولینگ این مشکل را تا حدودی برطرف می‌کنند، اما به طور کلی نباید بیشتر از زمان مشخص پوست شما با لیزر در تماس باشد. علاوه بر این، باید توجه داشته باشید که ژل‌های خنک‌کننده‌ای که پس از لیزر بر روی پوست قرار می‌دهید، بیش از حد یخ نبوده و برای مدت زمان طولانی بر روی یک نقطه مشخص قرار نگیرند. زیرا این ژل‌ها نیز می‌توانند پوست را بسوزانند.

تیره بودن رنگ پوست

سلول‌های پوست دارای رنگدانه‌ای به نام ملانین هستند که رنگ پوست را تعیین می‌کند. در صورتی که برای مدت زمان طولانی در برابر نور خورشید قرار بگیرید، سلول‌های پوست شما ملانین تولید کرده و در سطح پوست پخش می‌کنند. بدین صورت رنگ پوست تیره شده و از آسیب دیدن پوست در برابر نور خورشید محافظت می‌کنند. فولیکول مو از مقدار ملانین بیشتری برخوردار است که می‌تواند انرژی گرمایی لیزر را جذب کند. به همین دلیل در صورت تیره بودن رنگ پوست، انرژی گرمایی لیزر از فولیکول مو به سمت پوست منحرف شده و در پوست تجمع پیدا می‌کند. به همین دلیل پوست آسیب دیده و دچار سوختگی می‌شود.

مصرف داروهایی که پوست را به نور حساس می‌کنند

برخی داروها موجب می‌شوند که پوست شما در برابر اشعه لیزر حساس‌تر شده و دچار سوختگی شود. به همین دلیل بهتر است پیش از انجام لیزر درباره داروهای مصرفی خود به پزشک اطلاع داده و از سمت ایشان اطمینان حاصل کنید که هنگام لیزر موهای زائد مشکلی ایجاد نمی‌شود.

ماهر و مجرب نبودن تکنسین لیزر مو

اپراتور لیزر شما باید از تجربه و مهارت کافی برخوردار باشد تا بداند که برای هر رنگ پوست و مویی چه دستگاه و چه درجه‌ای از لیزر را باید استفاده کند که بر از بین بردن موهای زائد تاثیرگذار بوده و از سوختگی پیشگیری کند.

انتخاب دستگاه نامناسب

دستگاه لیزر موهای زائد انواع مختلفی دارد که هر یک بر اساس رنگ پوست و مو و شرایط شما انتخاب می‌شوند تا علاوه بر داشتن تاثیر بالا، آسیب کمتری داشته باشد. در صورتی که از یک دستگاه اشتباه و نامناسب استفاده شود، زخم سوختگی ایجاد می‌شود.

علائم و نشانه‌های سوختگی با لیزر

  • قرمزی و تورم پوست
  • التهاب پوستی
  • تغییر رنگ
  • حرارت و داغ بودن پوست هنگام لیزر
  • پوسته پوسته شدن
  • هایپرپیگمنتاسیون

در کدام نواحی بدن احتمال سوختگی بر اثر لیزر بیشتر است؟

به طور کلی احتمال سوختگی در نواحی از بدن که پوست نازک‌تری دارند و یا تیره‌تر هستند، بیشتر است. از جمله نواحی بدن که در خطر سوختگی قرار دارند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صورت
  • گردن
  • زیر بغل
  • بیکینی
  • کشاله ران

انواع زخم سوختگی با لیزر و روش‌های درمان آن‌ها

در صورتی که دچار سوختگی با لیزر شدید، ابتدا باید درجه سوختگی شناسایی شود تا بتوان اقدام به درمان آن نمود. با توجه به این موضوع، در ادامه به معرفی انواع درجات زخم سوختگی با لیزر و نحوه درمان آن‌ها می‌پردازیم.

زخم سوختگی درجه اول و درمان آن

سوختگی نوع یک سطحی بوده و تنها به اپیدرم پوست آسیب می‌رساند. از علائم این سوختگی می‌توان به قرمز شدن ناحیه سوختگی، درد خفیف و تغییر رنگ پوست به سفید اشاره کرد. درد و ناراحتی این سوختگی ممکن است به مدت 2 تا 3 روز ادامه داشته و با تورم و خارش همراه باشد.

جهت درمان این سوختگی از داروهای آنتی‌بیوتیک و ضد قارچ استفاده می‌شود و باید از داروهای ترمیم‌کننده پوست بر اساس تجویز پزشک استفاده شود.

زخم سوختگی درجه دوم و درمان آن

سوختگی درجه دوم عمیق‌تر از سوختگی درجه اول است که با قرمزی پوست و تاول همراه بوده و فرد درد شدیدی احساس می‌کند. به همین دلیل برای درمان این سوختگی باید به پزشک مراجعه کرده و از ایشان کمک بگیرید.

چگونه از آسیب‌های ناشی از لیزر موهای زائد جلوگیری نماییم؟

بهترین و مهم‌ترین کار جهت جلوگیری از سوختگی ناشی از لیزر موهای زائد، این است که به یک مرکز لیزر معتبر و مطمئن مراجعه نمایید تا از بروز هرگونه آسیب و سوختگی جلوگیری نمایید. با توجه به این موضوع، ما به شما پیشنهاد می‌کنیم به آلا کلینیک البرز مراجعه نمایید تا لیزر موهای زائد خود را به تیم تخصصی و حرفه‌ای این کلینیک بسپارید و خطر بروز هرگونه آسیب را به حداقل برسانید. آلا کلینیک البرز با بهره‌مندی از جدیدترین دستگاه‌های لیزر و ارائه خدمات مختلف در زمینه زیبایی و درمانی، می‌تواند شما را به داشتن پوستی زیبا، شاداب و جوان برساند. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره از کارشناسان آلا کلینیک البرز، با شماره‌های درج شده در سایت تماس بگیرید.


Loading...

ارسال نظر

(اختیاری)
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید