با استفاده از روش محبوب و کارآمد لیزر موهای زائد می توان موهای زائد را از قسمت های مختلف بدن حذف کرد. این روشی طولانی مدت برای متوقف کردن رشد مو فراهم می کند و پوستی صاف و بدون موبه شما میدهد. جوش یکی از شایع ترین عوارض لیزر موهای زائد است، اما این در مورد هر روش زیبایی صدق می کند. در ادامه در آلا کلینک البرز این موضوع را به طور کامل تری بررسی میکنیم.
چرا بعد از لیزر جوش میزنیم؟
لیزر موهای زائد یک درمان زیبایی است که با استفاده از پرتوی متمرکز نور موهای زائد بدن را از بین می برد. در حالی که درمان به طور کلی ایمن و موثر در نظر گرفته می شود، برخی از افراد ممکن است پس از انجام این روش، جوش و آکنه را تجربه کنند در حالی که لیزر موهای زائد مستقیماً باعث ایجاد جوش نمی شود، می تواند در برخی افراد باعث ایجاد این بیماری شود. گرمای لیزر مورد استفاده در درمانهای رفع موهای زائد میتواند باعث التهاب و تحریک فولیکولهای مو شود که منجر به ایجاد جوش یا برآمدگیهای قرمز در برخی افراد میشود. این به این دلیل است که گرمای لیزر می تواند باعث باز شدن منافذ و تحریک غدد چربی شما شود که می تواند باعث ایجاد جوش گردد.
دلایل ایجاد جوش بعد از لیزر
عوامل متعددی وجود دارد که می تواند بعد از لیزر موهای زائد به جوش منجر شود. به منظور درمان موثر و پیشگیری از بروز جوش و آکنه، درک علل زمینه ای ضروری است. در اینجا چند دلیل معمولی وجود دارد:
- فولیکولیت: التهاب یا عفونت فولیکول مو می تواند منجر به فولیکولیت شود که یک بیماری شایع پوستی است. گرمای تولید شده توسط لیزر در طول فرآیند حذف موهای زائد ممکن است باعث شروع آن شود. تحریک و التهاب ناشی از گرما می تواند منجر به برآمدگی های قرمز رنگ و جوش های آکنه مانند شود.
- عفونت باکتریایی: لیزر موهای زائد می تواند تعادل طبیعی باکتریایی پوست را بر هم بزند، که می تواند باعث رشد بیش از حد باکتری هایی شود که باعث جوش می شوند، مانند پروپیونی باکتریوم آکنه. در نتیجه، شیوع آکنه ممکن است بلافاصله پس از عمل ظاهر شود.
- موهای رشد کرده: موهایی که به جای بیرون آمدن به داخل پوست رشد می کنند، به عنوان موهای رشد یافته شناخته می شوند. خطر افزایش موهای زائد در نتیجه آسیب یا اعوجاج فولیکول های مو ناشی از لیزر موهای زائد. موهای رشد کرده می توانند با التهاب و قرمزی باعث ایجاد برآمدگی هایی شبیه جوش شوند.
- هایپرپیگمانتاسیون بعد از التهاب: لیزر موهای زائد گاهی باعث ایجاد هیپرپیگمانتاسیون بعد از التهاب (PIH) می گردد. زمانی اتفاق میافتد که پوست ملتهب میشود و با تولید بیش از حد ملانین پاسخ میدهد که میتواند باعث ایجاد لکهها یا لکههای تیره روی پوست شود. به دلیل شباهت ظاهری آن به جوش، PIH گاهی اوقات ممکن است اشتباه تشخیص داده شود.
- حساسیت پوستی: افرادی که پوست حساسی دارند ممکن است بعد از لیزر موهای زائد دچار جوش شوند. در افرادی که پوست حساسی دارند، انرژی لیزر می تواند پوست را تحریک و ملتهب کند که می تواند منجر به جوش های آکنه شود.
راهکارهای پیشگیری از جوش بعد از لیزر
درمان آکنه پس از لیزر موهای زائد می تواند کمی چالش برانگیز باشد، اما چندین مرحله وجود دارد که می توانید برای مدیریت و کاهش علائم انجام دهید. در اینجا چند روش موثر برای درمان و پیشگیری بعد از لیزر موهای زائد آورده شده است:
- ناحیه تحت درمان را تمیز نگه دارید: برای جلوگیری از ایجاد جوش پس از لیزر موهای زائد، تمیز نگه داشتن ناحیه تحت درمان ضروری است. به آرامی پوست را با یک پاک کننده ملایم و بدون عطر دو بار در روز تمیز کنید و از استفاده از اسکراب های خشن یا ساینده که می تواند باعث تحریک بیشتر پوست شود خودداری کنید.
- دوری از نور مستقیم خورشید: نور مستقیم خورشید می تواند سبب تشدید جوش ها شود و همچنین پوست را بیشتر تحریک کند. از تابش مستقیم نور خورشید دوری کنید و در مواقع لزوم از ضد آفتاب استفاده کنید.
- اجتناب از ورزش: ورزش سنگین باعث تعریق بیش از حد می شود که می تواند باعث تحریک بیشتر ناحیه تحت درمان شده و خطر ایجاد جوش یا سایر واکنش های پوستی را افزایش دهد. بنابراین، پرهیز از انجام ورزش های شدید در 24 تا 48 ساعت اول پس از لیزر موهای زائد توصیه می شود.
- دستورالعملهای متخصص پوست خود را دنبال کنید: دستورالعملهای پس از درمان را برای از بین بردن هرگونه خطر یا عوارض جانبی دنبال کنید. اگر بعد از لیزر موهای زائد دچار جوش های مداوم یا شدید می شوید، مشورت با یک متخصص پوست ممکن است مفید باشد. آنها درمان های مناسب برای نیازهای فردی شما را توصیه می کنند.
ایا جای جوش بعد از لیزر بر روی پوست میماند؟
لیزر موهای زائد می تواند باعث مشکلات پوستی مانند جوش، قرمزی، تحریک و تغییر رنگ شود. با این حال، این عوارض معمولا موقتی هستند و در عرض چند روز تا یک هفته خود به خود برطرف می شوند.
درمان جوش بعد از لیزر
اگر بعد از لیزر موهای زائد دچار جوش می شوید، چندین گزینه برای مدیریت و درمان علائم دارید. پس از لیزر موهای زائد، گزینه های رایج درمان جوش شامل موارد زیر است:
- داروهای موضعی: برای کمک به کاهش تورم، باز کردن منافذ پوست، و از بین بردن باکتریهای مولد جوش، میتوان داروهای موضعی حاوی موادی مانند بنزوئیل پراکسید، اسید سالیسیلیک یا رتینوئیدها را مستقیماً روی نواحی آسیب دیده استفاده کرد. بسته به شدت جوش و آکنه، می توانید این داروها را بدون نسخه یا با نسخه خریداری کنید.
- لایه برداری شیمیایی: یک محلول شیمیایی در طی یک عمل زیبایی به نام لایه برداری شیمیایی روی پوست اعمال می شود تا بیرونی ترین لایه سلول های مرده پوست را از بین ببرد و منافذ را باز کند. لایه برداری شیمیایی می تواند به پاکسازی پوست مستعد جوش کمک کند و با تشویق به گردش سلولی پوست و کاهش التهاب، PIH را کاهش دهد.
- کرم های کورتیکواستروئیدی: پس از لیزر موهای زائد، مشاوره پوست ممکن است کرم های کورتیکواستروئیدی را برای کاهش التهاب و قرمزی ناشی از آکنه توصیه کند. این کرم ها می توانند به طور موثر التهاب ناشی از فولیکولیت یا سایر بیماری های پوستی را مدیریت کنند زیرا پاسخ ایمنی را سرکوب می کنند.
- میکرودرم ابریژن: یک روش زیبایی غیر تهاجمی که به نام میکرودرم ابریژن شناخته می شود شامل استفاده از دستگاهی برای لایه برداری ملایم لایه رویی پوست است. این به پاک کردن منافذ مسدود شده و کاهش دید اسکار جوش یا PIH کمک می کند. یک متخصص آموزش دیده می تواند میکرودرم ابریژن را در یک مطب و کلینیک معتبر انجام دهد.
- اجتناب از محصولات تحریک کننده: پس از لیزر موهای زائد، مهم است که از استفاده از محصولات مراقبت از پوست خشن یا حاوی محرک در نواحی تحت درمان خودداری کنید. این محصولات پتانسیل تشدید تحریک پوست و جوش های آکنه را دارند. در عوض، محصولات مراقبت از پوست ملایم و غیر کومدون زا را انتخاب کنید که مخصوصاً برای افرادی با پوست حساس یا مستعد جوش طراحی شده اند.
- روتین مناسب مراقبت از پوست: ایجاد یک روال مراقبت از پوست خوب می تواند به پیشگیری و کنترل جوش بعد از لیزر موهای زائد کمک کند. بعد از دو بار در روز تمیز کردن ملایم نواحی تحت درمان با یک پاک کننده ملایم از یک مرطوب کننده غیر کومدون زا استفاده کنید. از ترکیدن یا برداشتن ضایعات جوش خودداری کنید زیرا انجام این کار می تواند التهاب را تشدید کند و جای زخم باقی بماند. علاوه بر این، پوست را می توان با استفاده از کرم ضد آفتاب با حداقل SPF 30 در برابر اشعه های مضر UV و PIH محافظت کرد.