بعد از لیزر متوجه خواهید شد که برخی نقاط دوباره شروع به رشد میکنند. این رشد موها به این دلیل است که لیزر فولیکول های مو را هدف قرار داده و به آن ها آسیب میرساند و سبب از بین رفتن مو میشود. اما همه ی فولیکول ها در یک زمان رشد نمیکنند. بخاطر همین موضوع ممکن است برخی از مو هادر ابتدا جلسات لیزر نتجیه ندهند. در ادامه در آلا کلینیک البرز علت برگشت موهای زائد را بعد از لیزر بررسی میکنیم.
لیزر، موهای زائد را چگونه از بین میبرد؟
قبل از اینکه بخواهیم بیشتر در مورد رشد مجدد صحبت کنیم، لازم است کمی در مورد نحوه رشد موهای شما و نحوه عملکرد لیزر موهای زائد توضیح دهیم. هر چقدر هم که در گذشته احساس میکردید مو دار هستید، حقیقت این است که همه موهای شما به یکباره رشد نمیکنند. در واقع رشد مو سه مرحله دارد. هنگامی که در فاز فعال میباشد، موها خون دریافت کرده و در حال رشد هستند. با این حال، مرحله کاتاژن یک مرحله انتقالی است که حدود 2-3 هفته طول می کشد و در نهایت، مرحله خفته زمانی وجود دارد که فولیکول مو غیرفعال است.
لیزر موهای زائد با عبور گرما از مو و داخل فولیکول، عملکرد آن را مختل می کند و از رشد مجدد موها جلوگیری می کند. انرژی که در لیزراست ملانین مو را مورد هدف قرار داده و جذب می کند. البته، موها میبایست در فاز فعال باشند تا فرایند لیزر درمانی اثربخش باشد. رشد مجدد موهای زائد پس از فرایند لیزر اغلب به موهایی بستگی دارد که در طول درمان در مراحلی مثل کاتاژن یا غیرفعال بودند. به همین دلیل است که ما همیشه یک دوره درمانی را توصیه می کنیم زیرا این کار تعداد موهایی را که در مرحله فعال هدف قرار می گیرند افزایش می دهد.
نتایج لیزر مو دائمی است یا موقت؟
لیزر موهای زائد به طورچشمگیری رشد مو را برای دوره های طولان مدت به تاخیرمیاندارند، اما اغلب سبب حذف دائمی موهای زائد نمی گردد. برای رفع موهای زائد اولیه به چندین درمان لیزر موهای زائد نیاز است و همچنین ممکن است به درمان های نگهدارنده نیز نیاز باشد. نکته ای دیگری که وجود دارد تغییرات هورمونی است. تغییرات هورمونی سبب برگشت موهای زائد میشود.
چرا بعد از لیزر، موها دوباره رشد میکنند؟
پس از چندین جلسه لیزر موهای زائد، سال های زیادی میتوانید از پوست بدون مو لذت ببرید. در فرایند درمان، فولیکولهای مو آسیب میبینند و دیگر قادر به رشد مو نخواهند بود. با این حال، ممکن است برخی از فولیکولها از درمان جان سالم به در ببرند و در آینده قادر به رشد موهای جدید باشند. عوامل گوناکونی مانند هورمون ها و داروهای مصرفی میتوانند سبب رشد مجدد مو شوند. هیچ راهی برای پیشبینی آینده و گفتن با اطمینان کامل وجود ندارد که فولیکولهای موی شما دیگر هرگز رشد نخواهند کرد. با این حال، این احتمال نیز وجود دارد که از نتایج دائمی لذت ببرید.
همانطور که در بالا ذکر شد، عوامل متعددی بر روی رشد مجدد موها پس از لیزر تأثیر میگذارند. پس از چندین جلسه لیزر، رشد موهای جدید بسیار کمتر قابل توجه خواهند بود. با این حال، حتی اگر لیزر درمانی به فولیکول های مو آسیب برساند، آنها به طور کامل از بین نمی روند. با گذشت زمان، فولیکول های تحت درمان ممکن است از آسیب اولیه بهبود یافته و دوباره مو رشد کنند.
برگشت موهای زائد بعد از لیزر
نه لزوما و قطعاً بلافاصله. حتی زمانی که تمام تأثیرات بالقوه فوق را در نظر می گیرید، گاهی اوقات دلیل بازگشت موهای شما ناشناخته و غیر قابل کنترل است. دائمی بودن لیزر موهای زائد تضمین نمی شود زیرا نتایج حذف موهای زائد همیشه بر اساس عوامل مختلف فردی بسیار متفاوت است. شما می توانید انتظار داشته باشید که موهای ناحیه تحت درمان حداقل به مدت دو ماه پس از عمل ناپدید شوند و نتیجه معمولاً تا دو سال یا بیشتر ادامه دارد.
برگشت موهای زائد بدن بعد از لیزر
اگرفرایند درمان جلسات لیزر به طور کامل انجام گردد، حجم زیادی از موهای زائد از بین خواهند رفت و امکان برگشت مجدد مو بسیار پایین است، در حقیقت، در هر جلسه درمانی تقربیا ۱۵ درصد موهای زائد از بین می روند. نتیجه لیزر موهای زائد بر روی موهای بدن اکثر مواقع دائمی یا طولانی مدت است.
برگشت موهای زائد صورت بعد از لیزر
لیزر موهای زائد صورت اکثر مواقع دائمی نمیباشد اما میتواند طولانی مدت است. خیلی از افراد بعد از انجام لیزر موهای زائد صورت گزارش داده اند تا ده سال نیز برگشت نداشتند.
چه مدت بعد از لیزر، موهای زائد از بین میرود؟
اکثر افراد 3 تا 5 روز پس از لیزر موهای زائد ریزش موهای خود را مشاهده می کنند. فولیکول های مو در نواحی مورد نظر با هر پالس لیزر آسیب میبینند. هنگامی که فولیکول های مو آسیب میبینند، موهایی را که در حال رشد بودند آزاد کرده و دیگر نمی توانند موهای خود را رشد دهند. تعداد جلسات مورد نیاز به نوع پوست، رنگ مو و ضخامت فرد بستگی دارد.
هر چه موها تیرهتر و پوست روشنتر باشد، جلسات کمتری نیاز خواهد بود. با این حال، باید در نظر داشته باشید که قطعاً به چندین جلسه در هر ناحیه مورد نظر نیاز خواهید داشت زیرا لیزر فقط میتواند فولیکول های مو را در مرحله رشد فعال از بین ببرد. متأسفانه، فولیکول های مو در همان ناحیه درمان در همان زمان در مراحل مختلف هستند. به همین دلیل است که برای نتایج طولانی مدت به چهار تا شش جلسه نیاز دارید.
علل و عوامل موثر برگشت موهای زائد بعد از لیزر چیست؟
چرخه رشد طبیعی موهای شما : موهای بدن شما در هر زمان معینی در یک مرحله رشد نیستند. در حالی که برخی از موها ممکن است در فاز آناژن باشند، برخی دیگر ممکن است در فاز استراحت یا انتقال باشند. لیزر روی موهای فاز آناژن بیشترین تاثیر را دارد، به این معنی که موها در مراحل دیگر تحت تاثیر قرار نمی گیرند و به رشد خود ادامه می دهند. این می تواند این تصور را ایجاد کند که موهای شما پس از درمان به سرعت در حال رشد هستند.
تغییرات هورمونی : تغییرات هورمونی نیز میتواند بر رشد مو تأثیر بگذارد. عواملی مانند بارداری، یائسگی، یا برخی از شرایط سلامتی میتوانند منجر به افزایش رشد مو شوند و به طور بالقوه باعث میشوند که موهای شما سریعتر بعد از لیزر رشد کنند.
راهکار جلوگیری از بازگشت موهای زائد بعد از لیزر
- موها را به هیچ عنوان نکنید: اپیلاسیون کردن و یا وکس موهای زائد سبب ضخیم شدن و فعالیت مجدد فولیکول ها میشود. به همین علت توصیه میشود در طی جلسات لیزر اصلا اپیلاسیون و یا وکس نکنید.
- مرطوب نگه داشتن پوست: اگر پوست شما خشک باشد پس از لیزر به حالت پوسته پوسته درمیآید و حتی امکان دارد دچار ترک شود. استفاده از نرم کننده های پوست و لوسیون سبب مرظوب شدن پوست شده و به آبرسانی پوست شده همچنین به جلوگیری از مشکلات بعد از لیزر کمک میکند.
- اختلالات هورمونی: اگر اختلالات هورمونی دارید باید بدانید که سبب رشد بیشتر موهای زائد میشود.به همین دلیل بهتراست که پیش از انجام لیزر از تراز هورمون ها در بدن اطمینان حاصل کنید.
- شیو کردن بعد از لیزر: بسیاری از پزشکان توصیه میکنند که تعداد دفعات شیو موهای زائد را بعد از لیزر کدرن کمتر کنید. البته این موضوع از لحاظ علمی هنوز ثابت نشده است.
چند جلسه برای جلوگیری از بازگشت موهای زائد بعد از لیزر نیاز است؟
باز هم بستگی دارد، اما در طول ارزیابی و مشاوره اولیه شما به طور کامل پوشش داده خواهد شد. تعداد درمان هایی که ممکن است به آن نیاز داشته باشید نیز می تواند پس از بهبودی از روش اولیه تنظیم شود. به طور متوسط، بین 2 تا 6 درمان، رایج ترین تعداد لیزر درمانی مورد نیاز برای از بین بردن کامل موهای زائد شما هستند. همچنین مهم است که در برابر وسوسه ادامه دادن به هر یک از روال های معمول حذف مو که منجر به عمل شما می شود مقاومت کنید. حتی برخی از سادهترین روشها مانند کندن یا اپیلاسیون در ناحیه اهداکننده بالقوه میتواند فولیکولهای مو را مختل کند و باید حداقل تا چهار هفته قبل از درمان از آنها اجتناب شود.
موارد منع انجام لیزر موهای زائد
برخی از دلایل و برخی داروها مانع انجام لیزر میشوند که در ادامه این موارد را شرح میدهیم:
- افرادی که بیماری های پوستی دارند
- افرادی که مشکلات هورمونی دارند
- استفاده از داروهایی مثل: آنتی بیوتیک و ایزوترتینوئین
- داشتن خال های گوشتی و تبخال
- داشتن عفونت
- تتوهای بسیار بزرگ در بدن
- قبل از سن 18 سالگی
- بعد از 70 سالگی
- افرادی که سولار کردن و یا برنز میکنند
- افراد که در دوران شیردهی و حاملگی هستند